Over Natascha
Ik zag het jarenlang voor me: een carrière in de wereld van belastingen. Mijn einddoel: Inspecteur bij de Belastingdienst. Het was een lange weg om van het VMBO naar de Universiteit te gaan en zeker niet altijd makkelijk. Eenmaal op de Uni aangekomen en met al een beetje ervaring in het werkveld begon het besef steeds meer te komen: dit was niet voor mij weggelegd. Ik vond het moeilijk om toe te geven dat ik het vak niet leuk vond en eigenlijk iets anders wilde doen. Want ja.. ik had er zolang voor gevochten. Dan geef je toch niet zomaar op?
2018
Toch heb ik de keuze gemaakt om mijn hart te volgen. In 2018 heb ik mijn job opgezegd en begon ik met het bakken van brownies in mijn eigen keuken. In het begin vooral voor het bedrijf van mijn man: Bar Company. Hij verkocht mijn brownies bij zijn mobiele koffiebars. Er kwamen zoveel positieve reacties dat ik besloot hiermee verder te gaan. Op 25 oktober 2018 ging mijn webshop live, The Brownie Box was een feit.
Mijn reactie toen ik 5 bestellingen op één dag kreeg? ‘Holy moly, The Brownie Box gaat door het dak!’. Ik wist uit enthousiasme niet hoe ik al die verschillende brownies op 1 dag moest bakken. Met enige regelmaat trok ik aan het einde van de dag een sprint naar de Spar om de hoek, waarna mijn brownies nog net op tijd in de PostNL brievenbus lagen.
2019
In 2019 hing de eerste grote klant aan de telefoon: Bol.com. Ze hadden mijn brownies geproefd, waren super enthousiast en wilde de brownies graag inzetten op de klantenservice. What?! Ik viel letterlijk van mijn stoel. Hoe dan?! Ik voelde me zó vereerd.
Het was nooit gelukt om deze opdracht vanuit mijn keuken te realiseren dus huurde ik een pand in Arnhem, bouwde mijn eerste keuken & kantoor en nam drie nieuwe werknemers aan.
Een hele grote en spannende investering, want ik had 9 maanden de tijd om ervoor te zorgen dat The Brownie Box zo groot werd dat we daarna zonder Bol.com verder konden. Een groot risico en een spannende tijd, maar deze uitdaging gingen mijn team en ik maar al te graag aan.
2020
Het einde van de samenwerking was in zicht en het was ons gelukt The Brownie Box naar een hoger niveau te tillen. De nieuwe werknemers konden blijven en ik dacht dat de spannendste tijd was geweest. Nu gaan we rustig verder bouwen. Dacht ik. Want toen kwam corona en gingen alle remmen los. Hoogzwanger van mijn eerste dochter stond ik iedere ochtend om 05:00 op om bestellingen af te drukken, stond ik om 11:00 in Arnhem om te helpen met het verwerken van de bestellingen en ging ik om 18:00 naar huis om vervolgens tot 00:00 alle e-mails te beantwoorden. Slapen was in die tijd een luxe maar de adrenaline hield me aan het werk.
Ik nam een korte pauze van juni t/m augustus omdat mijn eerste dochter Maud werd geboren. Dit kleine meisje gaf mij nóg meer drive om van The Brownie Box een succes te maken. Al snel bleek het pand in Arnhem te klein en kocht ik mijn eerste bedrijfspand in Bemmel. Het pand werd casco opgeleverd en daarop volgde dan ook een grote verbouwing die een aantal maanden zou gaan duren.
2021
Januari 2021 zijn we naar ons huidige pand verhuisd. Mega trots was ik en wow, wat was het groot he?! In de wandelgangen hoorde ik echter het tegenovergestelde: ‘wow, wat is het klein hè?!’. Het zweet brak me uit en mijn hoofd stak ik het liefst heel diep in het zand, want dit wilde ik niet horen en dit kon niet waar zijn. We zaten er net twee weken in en het was 3x zo groot als het pand in Arnhem! Maar in de tussentijd waren we zo hard gegroeid, dat ik mijn collega’s toch gelijk moest geven. Het pand was te klein.
Gelukkig kon ik het aangrenzende pand kopen en al snel volgde een nieuwe verbouwing. In 2021 groeide The Brownie Box zo snel dat we het niet meer zouden halen met alleen bakkers en inpakkers. En dus kwam vanaf januari 2021 de ene na de andere nieuwe collega ons team versterken. Een afdeling Klantenservice, Marketing, Kwaliteit, Sales, Personeel. Aan het eind van 2021 was het er allemaal. Van een paar collega’s die alles staande hielden, naar een volwaardig bedrijf met verschillende afdelingen en een management. Vandaag de dag zijn we met een team van 27 Brownieboxers.
2021 was ook het jaar waarin Stefan van Sprang en Robbert Veugel aan de telefoon hingen. Ze wilde de brownies graag in hun met twee Michelin sterren bekroonde restaurant 'Aan de Poel' serveren. En zo kwam het dat ik ook in 2021 weer letterlijk van mijn stoel viel. Hoe dan?!
En het geluk kon niet op... Ik mocht ook nog eens zwanger worden van mijn tweede dochter. Wat een rijkdom!
2022
In februari 2022 is mijn tweede prinsesje Isa geboren. Nóg meer drive: want ik ga deze prachtige meiden laten zien dat je, ook als vrouw zijnde, alles kunt bereiken zolang je er maar in gelooft. 2022 is het jaar waarin we voor het eerst tijd hebben om ons te beseffen wat we in de afgelopen jaren hebben bereikt. Maar we zijn nog lang niet klaar met uitbreiden. We lanceren we onze Belgische website, verbeteren we ons zakelijke portaal zodat we onze zakelijke fans nóg beter van dienst kunnen zijn en hopen we nog meer fans te mogen verwelkomen.
The Brownie Box is een fantastische rollercoaster. Een droom waaruit ik niet wil ontwaken.
Mega trots ben ik. Op mezelf maar vooral op mijn team, want we zijn zover gekomen door dit samen te doen.